Pasta de somon fumee in foietaj

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2010 | 6097 vizualizari

 

Un aperitiv delicat, rafinat si-n acelasi timp exceptional de gustos...

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj: Am ales reteta de pe blogul Amaliei...si am inteles ca este preluata de la Laura Laurentiu...este chiar deosebita....  
  • 2 galbenusuri
  • 400 de grame de faina 000
  • 1praf de sare
  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 125 ml iaurt gras
  • Pentru impachetat:
  • 175 grame de unt
  • 30 de grame de faina    
  • Pentru pasta de somon fumee:  
  • 150 gr somon fumee
  • 30 gr unt  
  • piper alb un praf            
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de somon fumee in foietaj:

Am amestecat galbenusurile cu apa, sarea si iaurtul, am adaugat si faina si am framantat un aluat numai bun de intins. Am impartit aluatul in doua si am intins fiecare foaie in forma de patrat. Am uns cu untul amestecat cu faina bine peste tot. Am crestat aluatul cu un cutit facand doua taieturi pe fiecare din laturile patratului fara sa le desprind insa. Am pliat intai patratelele mai mici din colturi apoi din laterale si apoi de sus si de jos. Am infoliat fiecare bucata de aluat astfel stransa si cu plierile in jos am dat la frigider 15 min.

Dupa 15 minute, am scos aluatul si l-am pus pe masa de intins unsa cu ulei, am unsa si aluatul apoi l-am intins din nou, repetand procedeul cu crestatul si pliatul de la prima parte. Am dat la rece in acelasi mod pentru o jumatate de ora. Am scos aluatul si l-am taiat apoi l-am rulat sub forma dorita. Eu am ales sa fac cornete , fiecare poate alege forma dorita. Am dat la cuptor la 170 grade pana s-au rumenit( in jur de 15 min).

Le-am scos , le-am lasat sa se raceasca si apoi le-am umplut cu asta de somon fumee.

Pasta de somon fumee:

Totul merge la blender apoi se pipereaza. Inainte de a umple cornetele dam putin la rece( zece min)

Si pofta mare desigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de somon fumee in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bilute de cascaval la cuptor